Dessert Tips Valentijn Tips

Italian treat: vanille panna cotta

07/02/2019

Normaal gesproken kies ik dit dessert niet snel als het op de kaart staat, want ik vind het een beetje smaakloos. Deze vanille panna cotta is gemaakt met vanille kwark en een flavour shot. De rood fruit saus zet hier een zure smaak tegenover. Ook al zeg ik het zelf, zo vond ik hem heerlijk en een ware smaakexplosie. En een mooie bonus, het wit rode zorgt voor een leuk Valentijnseffect.

Italian style

Panna cotta is een Italiaans dessert gemaakt van gekookte room. Door de room te laten inkoken en hier gelatine aan toe te voegen wordt het een stevig dessert dat je zowel in een glaasje als op een bord kunt serveren. In een originele panna cotta gaat slagroom en suiker wat het niet echt een gezond toetje maakt.

In deze versie vervang je de slagroom voor melk en leng je dit aan met griekse yoghurt. Doordat je een vanille variant gebruikt heb je geen extra suiker nodig. Om de vanille panna cotta af te maken voeg je er een rode bessen saus (of elke andere saus naar keuze natuurlijk) aan toe. Natuulijk kun je ook je eigen variant maken, want je kunt elke smaak kwark toevoegen die jij wilt. Tijd om creatief te worden dus šŸ˜‰

Vanille panna cotta

Vanille panna cotta

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 4 desserts

Ingrediƫnten

150 gram halfvolle melk
1.5 blad gelatine
25 gram honing
1 shot vanille van Personal Protein (of vanille extract)
200 gram griekse yoghurt vanille
75 gram rood fruit
1 eetlepel water

Bereiding

Pak een diep bord en schenk hier een 35 gram melk in. Leg de gelatine erin en laat het 10 minuten weken. Na 10 minuten zet de rest van melk samen met de honing en de vanille in een pannetje op het vuur en wanneer het bijna kookt voeg je de gelatinemelk toe. Roer goed tot de gelatine helemaal opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de griekse yoghurt door het melkmengsel heen. Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.

Wanneer je de vanille panna cotta bijna gaat serveren, zet je het rood fruit samen met een eetlepel water in een pannetje op het vuur. Wanneer de bessen warm zijn kun je ze pletten met een vork. Wil je een wat dikker sausje dan kun je een eetlepel allesbinder toevoegen.

Voedingswaarden per 100 gram

70 calorieƫn
9.7 gram koolhydraten
6.2 gram eiwitten
0.4 gram vetten
0.9 gram vezels

Voedingswaarden per toetje

80 calorieƫn
11 gram koolhydraten
7 gram eiwitten
0.5 gram vetten
1 gram vezels

Vanille panna cotta

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.