First try: vegan cake met kokos en blauwe bessen

13/07/2020

Een vegan cake.. Wie mij een beetje kent weet dat mijn basis ingrediënten voornamelijk ei, kwark en eiwtpoeder zijn, maar deze keer gooide ik het over een hele andere boeg door vegan te gaan. Best wel een uitdaging, maar ik koos voor kokosvarianten en blauwe bessen. Voor welke versie ga jij?

Natuurlijk genieten

De voornaamste reden voor het feit dat ik eigenlijk bijna nooit voor vegan opties ga is omdat ik het vrij duur vind en ik het ook lastiger vind om op die manier aan voldoende eiwitten te komen. Wel probeer ik vaker vegetarisch te eten omdat ik wel in de voordelen voor je lijf en voor het milieu geloof. Helaas ben ik vrij kieskeurig dus ik probeer de producten die ik lekker vind nog uit te zoeken.

Deze vegan cake is de eerste poging waarin ik helemaal vegan kook. Al eerder gebruikte ik wel kokos yoghurt of plantaardige melk, maar deze keer gebruikte ik ook plantaardige boter. Deze kreeg ik net als de blauwe bessen namelijk cadeau om te proberen en het leek me wel leuk om dan ook helemaal vegan te gaan. Mijn smaak is kokos en blauwe bessen, maar je kunt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld haver en chocola gaan.

Vegan Cake

Vegan cake met kokos en blauwe bessen

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten
Goed voor: 10 plakken

Ingrediënten

100 gram blauwe bessen
125 gram kokosyoghurt
10 gram plantaardige boter of kokosolie
175 gram kokosmelk
25 gram suiker
25 gram vegan eiwitpoeder
200 gram volkoren tarwemeel
50 gram havermout
1.5 theelepel bakpoeder
een halve theelepel baksoda

Bereiding

Mix in een grote kom alle ingrediënten behalve de blauwe bessen door elkaar. Schep deze als laatst door het beslag heen. Beleg een cakevorm met bakpapier en schep je beslag erin. Bak de cake 40 minuten op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

186 calorieën
28.6 gram koolhydraten
7.1 gram eiwitten
3.8 gram vetten
4.2 gram vezels

Voedingswaarden per plak

131 calorieën
20.2 gram koolhydraten
5.4 gram eiwitten
2.7 gram vetten
2.9 gram vezels

Vegan Cake

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën