Vleesloos genieten; veggieburger met chilisaus

10/04/2019

Bij een broodje hamburger denk ik niet meteen aan een groenteschijf. Maar nu ik het eenmaal geprobeerd heb kon deze niet ontbreken op mijn blog. Deze veggieburger zet je snel op tafel en is verantwoord voor het milieu en voor je macro’s. De chilisaus maakt het uiteraard af, want een burger zonder saus is maar saai.

Vega is the new meat

Tegenwoordig wordt er een hoop geschreven en verteld over de voor- en nadelen van vegan vs. vlees voor het milieu en voor je lichaam. Daar ben ik uiteraard even wat dieper ingedoken. Volgens het voedingscentrum is af en toe vegetarisch eten inderdaad duurzamer. Hierbij zeggen ze duidelijk minder vlees in plaats van geen vlees. Ook kaarten ze aan dat je belangrijke voedingsstoffen mis kunt lopen als je voor de vegan manier gaat. Dit moet je dus goed vervangen met supplementen en vitaminepillen.

Wat ik vooral lastig vind, is het feit dat je minder eiwitten minder krijgt als je vegetarisch eet. In de groenteschijf van Vivera zit soja-eiwit en ze hebben extra vitamine B12 en ijzer toegevoegd om het een volwaardige vervanger voor vlees te maken. Een plakje cheddar erbij, wat saus erover en je hebt een prima veggieburger. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Veggieburger

Veggieburger met chilisaus

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 1 burger

Ingrediënten

1 Italiaanse Bol
50 gram avocado
25 gram cheddar
1 Vivera groenteschijf
15 gram CallowFit chilisaus

Bereiding

Zet een pannetje op het vuur en bak de groenteschijf goedbruin aan beide kanten. Ondertussen warm je de Italiaanse bol op in de oven. Snijd hem hiervoor door midden en leg een plakje cheddar op de onderse helft. Als de burger klaar is beleg je het broodje met de burger, snijd je de avocado en verdeel je deze over de burger. Top af met de chilisaus en geniet!

Voedingswaarden per 100 gram

177 calorieën
20.1 gram koolhydraten
7.9 gram eiwitten
7.3 gram vetten
3.9 gram vezels

Voedingswaarden per burger

512 calorieën
58.4 gram koolhydraten
22.8 gram eiwitten
21.1 gram vetten
11.4 gram vezels

Veggieburger

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën