Lekker makkelijk; venkel quiche met appel en cheddar

12/09/2021

Ik heb quiches helemaal herontdekt! Het is zo’n fijn gerecht om te preppen. Een keer bakken en je hebt 8 punten in de koelkast liggen. Met deze venkel quiche is dat niet anders. Het was zo makkelijk om een stuk uit de koelkast te pakken en meteen een portie groente en fruit binnen te krijgen.

Quiche part 2

Het was een hele tijd geleden, maar na de quiche van vorige week heb ik het weer helemaal te pakken. Nu maakte ik een vega quiche met venkel, appel en cheddar en ik vind het zo heerlijk dat je meteen 4 dagen lang een lunch of snack hebt met wat extra groente. Zo krijg ik zonder erbij na te denken al een aantal van de juiste voedingsstoffen binnen. Overigens heb ik weer geen rol bladerdeeg gekocht en ook weer staan klungelen met die losse plakjes baderdeeg. Wellicht dat het de derde keer wel goed gaat.

De combi waar ik voor koos vind ik goed bij elkaar passen omdat venkel een beetje anijsachtig is en de appel vrij zoet werd door het bakken. Normaal gesproken zouden dat dan ook smaken zijn voor in een toetje, maar omdat appel ook goed bij cheddar past was er voor mij een prima balans voor in een quiche.

Venkel quiche met appel en cheddar

Venkel quiche met appel en cheddar

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten
Goed voor: 8 punten

Ingrediënten

6 eieren
125 gram Demi creme fraiche
peper, knoflookpoeder en zout naar smaak
70 gram cheddar
200 gram groene appel
200 gram venkel
5 plakjes bladerdeeg

Bereiding

Laat 5 blaadjes bladerdeeg ontdooien en vet een quichevorm goed in. Bedek de bodem en de randen van de vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Was de venkel en snijd hem in blokjes. Snijd ook de appel in blokjes. Zet een koekenpan op het vuur met wat bakboter en bak de venkel en appel ongeveer 5 minuten. Verdeel het daarna over de quichevorm en strooi er 50 gram van de cheddar overheen.

Meng in een kom de eieren met de creme fraiche en de peper, knoflookpoeder en zout. Giet je eiermengsel over de quiche en verdeel de resterende cheddar erover. Bak het geheel 45 minuten op 180 graden.

Voedingswaarden per punt

264 calorieën
19.9 gram koolhydraten
10.4 gram eiwitten
15.3 gram vetten
3 gram vezels

Venkel quiche met appel en cheddar

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.