Duits genieten; wrapkuchen met geitenkaas en peer

23/01/2022

Dit recept voor wrapkuchen met geitenkaas en peer is natuurlijk een variatie op de welbekende flammkuchen. De dunne deegbodem is vervangen voor een wrap met extra groente om er zo toch voedzamere maaltijd van te maken. Perfect dus voor een zondagsdiner.

Gezondere variatie

Flammkuchen komt uit de Elzas. Het doet me vaak denken aan een pizza, maar het is eigenlijk iets heel anders. Een klassieke flammkuchen heeft een superdunne en knapperige bodem en wordt belegd met crème fraîche, ui en spek. Het leuke van zo’n klassiek recept als basis is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo koos ik ervoor om een wortelwrap te gebruiken in plaats van een bodem van deeg, want in deze wraps is een deel van de bloem vervangen door wortelpuree.

Als beleg koos ik voor een andere klassieke combinatie; geitenkaas, peer en walnoten. Een beetje honing erbij en je gerecht is compleet. Eet jij toch liever een pizza? Dan kun je dat ook doen met een wrap zoals ik deed bij deze BBQ veggie wrappizza. Ook hier heb je een gezondere variant door de deegbodem te vervangen voor een wrap.

Wrapkuchen met geitenkaas en peer

Wrapkuchen met geitenkaas en peer

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 1 wrapkuchen

Ingrediënten

1 wortel wrap van Banderos
20 gram geitenkaas
50 gram demi crème fraîche
50 gram peer
15 gram walnoten
5 gram honing

Bereiding

Meng de geitenkaas met de crème fraîche en besmeer de wrap hiermee. Snijd de peer in dunne plakjes en verdeel over wrap. Verkruimel de walnoten over de wrap en top af met de honing. Leg de wrapkuchen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem 15 minuten op 200 graden.

Voedingswaarden per portie

486 calorieën
44.8 gram koolhydraten
13.2 gram eiwitten
26.6 gram vetten
2 gram vezels

Wrapkuchen met geitenkaas en peer

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën