Zondag pizzadag! Dat was vroeger vaak zo, maar inmiddels is het toch iets minder waar. Misschien toch maar een traditie die ik terug moet brengen, te beginnen met deze wrappizza die ik maakte met knoflook pizzasaus en augurk. Heel simpel en met minder calorieën, maar daarom niet minder lekker.
Sunday sinners
Het is inmiddels een bekende categorie op veel blogs; sinner sunday! Ik vind het een leuke benaming en ik snap het idee van een dag per week schijt en ik doe er zelf ook vaak aan mee. Helaas is het in het echte leven niet zo dat je lichaam zondag niet meetelt. Zit je de hele week strak op je kcal budget en ga je zondag helemaal los? Dan zul je niet afvallen. Maar is je doel op gewicht blijven dan kun je de rest van de week prima zien als een compensatie voor het weekend waarin je wat meer losgaat.
Deze wrappizza bestempel ik nu wel als een typisch zondagsmaaltje, maar eigenlijk is hij best gezond. In plaats van een pizzabodem gebruikte ik een wrap wat een hele hoop calorieën scheelt. Daarnaast maakte ik zelf de knoflook pizzasaus en vaak is zelfgemaakte saus toch wel beter dan uit een fles of pakje.
Wrappizza met knoflook pizzasaus en augurk
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 1 wrappizza
Ingrediënten
1 volkoren wrap
40 gram knoflook pizzasaus
15 gram Parmezaanse kaas
50 gram augurk
Bereiding
Leg je wrap op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel de knoflook pizzasaus over de wrap en bestrooi de pizza met de kaas. Snijd de augurk in dunne plakjes en verdeel over de bodem. Zet de wrappizza ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.
Voedingswaarden per portie
273 calorieën
34.7 gram koolhydraten
13.6 gram eiwitten
14.2 gram vetten
5 gram vezels
GEEN REACTIES