Fris toetje; yoghurt ijs

13/05/2021

Vaste prik bij mijn oom in Den Helder. Een yoghurtshake. Dit recept paste ik aan naar een gezondere versie en ik maakte er yoghurt ijs van. Het blijft toch leuk hoe nostalgie en voeding samen kunnen komen tot een lekker en gezond toetje. Wat fruit erbij en je hebt een feestelijk dessert voor op een mooie avond.

Gezond genieten

Als ik een ijsje bestel bij een salon dan ga ik altijd voor yoghurt ijs in combinatie met een ander smaakje. Dat doe ik al van kleins af aan en hier wijk ik eigenlijk nooit van af. Waarom zou ik ook als ik het echt heel lekker vind. Uiteraard werd het dus ook tijd om mijn eigen yoghurt ijs recept online te zetten.

Dit is niet mijn eerste ijs recept, want wie mij een beetje kent weet dat je me er altijd voor wakker kunt maken. Zo maakte ik dan ook al eerder een eiwitijke chocolade versie en een pindakaas-dadel versie. Ook de gezonde monchou variant is zeker het proberen waard! Wat is jouw favoriete ijssmaak?

Zelfgemaakt Yoghurt ijs

Zelfgemaakt yoghurt ijs

Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 5 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 4 porties

Ingrediënten

300 gram magere yoghurt
150 gram slagroom light (ongeklopt)
1 shot vanille
25 gran Sukrin
Optioneel: scheutje limo

Bereiding

Meng alle ingrediënten bij elkaar en proef of je het yoghurtmengsel zoet genoeg vindt. Zo niet? Voeg dan wat limo of nog wat Sukrin toe. Schenk het geheel in een diepvries bakje en laat het zo’n 3 uur opstijven in de vriezer. Even aftoppen met vers fruit en genieten maar!

Voedingswaarden per 100 gram

100 calorieën
11.6 gram koolhydraten
5.9 gram eiwitten
5.7 gram vetten
0 gram vezels

Zelfgemaakt Yoghurt ijs

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.