Fancy Frosting

03/01/2018

Frosting. Het zorgt ervoor dat je cupcakes kunt versieren, dat je marsepein aan je taarten vast kan plakken en het is natuurlijk gewoon super lekker. Per toeval kwam ik een idee tegen van een eiwitrijke frosting en hier ben ik verder in gedoken.

Frosting facts

Als jullie inmiddels iets weten, is het dat ik hou van zoet, taart en toetjes. Bij veel van deze baksels hoort een heerlijke frosting om een mooie versiering te kunnen maken. Maar, je raadt het al… dit is echt een no-go als ik enigsinds op schema wil blijven wat betreft calorieën. Een frosting, ook wel icing genoemd, wordt namelijk gemaakt van (poeder)suiker met water of melk. Vaak gaat hier ook nog cream cheese, boter of slagroom doorheen om het geheel af te maken. Hierdoor zit je met een goede variant al gauw aan 400 calorieën per 100 gram. Dat is ongeveer net zoveel als in de eggwrap waar ik zo graag mee lunch. Om jullie maar even een idee te geven. Daar komt bij dat er heel weinig eiwitten in zitten en ook nog eens heel veel koolhydraten. Niet ideaal dus voor als je let op je macro’s.

Zandkoekjes met eiwitrijke frosting
Maar, ladies and gentleman, het is nu tijd voor een heel ander soort frosting waar ik echt optimaal van ga genieten; eiwitrijke frosting. Het was even testen om de goede dikte te krijgen en vooral om een goede structuur te vinden, maar zoals jullie zien is het aardig gelukt. Wie weet word ik ooit nog echt goed in bakken. Om het nog leuker te maken heb ik ook meteen maar deze zandkoekjes gebakken. Er moet tenslotte wel iets te versieren zijn.

Enjoy!

————————————————————————————————————————————————————————————–

Zandkoekjes met eiwitrijke frosting

Voorbereiding: 30 min
Baktijd: 20 min
Goed voor: 9 koekjes met frosting

Ingrediënten

Voor de koekjes:
75 gram bloem
15 gram basterdsuiker
15 gram smart protein vanille
50 gram boter

Voor de frosting:
1 scoop whey perfection (28 gram)
40 ml halfvolle melk

Bereiding

Doe de bloem, basterdsuiker, smart protein en boter bij elkaar in een kom en kneed tot het een samenhangend geheel. Door de verhouding poeder – boter kan dit iets langer duren dan normaal, maar het is wel goed voor je handspieren. Als het deeg goed gekneed is, leg je het 15 minuten afgedekt in de koelkast. Rol vervolgens het deeg uit op het aanrecht tot het ongeveer 2 centimeter dik is en steek er vormpjes uit. De koekjes moeten vervolgens 15-20 minuten in de oven op 175 graden.

Terwijl het deeg in de koelkast staat, kun je mooi de frosting maken. Dit doe je door de melk en de poeder in een bakje te doen en goed door te roeren. Er kunnen eerst wat klontjes ontstaan, maar die kun je eruit roeren.

Tip: Ik heb de smaak vanilla ice cream gebruikt uit de flavour box van Body & Fit. De frosting kun je met elke gewenste smaak maken.

Voedingswaarden frosting (70 gram)

128 calorieën
5 gram koolhydraten
23 gram eiwitten
2 gram vetten
14 gram vezels

Voedingswaarden per 100 gram koekjes inclusief frosting

377 calorieën
33.2 gram koolhydraten
18.4 gram eiwitten
18.8 gram vetten
7.6 gram vezels

Voedingswaarden per koekje inclusief frosting (20 gram)

75 calorieën
6.6 gram koolhydraten
1.1 gram eiwitten
3.8 gram vetten
1.5 gram vezels

Zandkoekjes met eiwitrijke frosting

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën