Is het nou Februari of is het nou lente? Wat mij betreft maakt het niet uit, want dit mooie weer vraagt gewoon om ijs. En wel om dit karamel ijs! Als je nu even de keuken in duikt dan zit je vanavond in de tuin (of op het balkon) in de avondzon te genieten van een heerlijk ijsje. Mooie toevoeging is dat er nog best wel wat eiwitjes in dit ijsje zitten ook terwijl ze maar 61 kcal per stuk zijn. Ik zeg doen!
Homemade icecream
Ijs, we kennen het allemaal. Het is natuurlijk dat heerlijke zoete, bevroren mengsel dat je op een warme zomerdag (of in mijn geval ook als het koud is) eet. Van fruitsmaken, tot chocolade, tot inmiddels zelf redbull en baileys. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel schepijs van gemaakt. Nu kun je zonder ijsmachine ook prima zelf ijs maken. Alles wat je nodig hebt is een blender of keukenmachine.
Een opkomende trend is nicecream, dit is ijs gemaakt van bevroren fruit en ook hier kun je allerlei combinaties verzinnen. Zo maakte ik zelf al eerder ananas ijs met behulp van bevroren ananas en een keukenmachine. Deze keer kies ik voor een romige variant die geinspireerd is op mijn lievelingsijs. Dit karamelijs is gemaakt met griekse yoghurt. De honing er door heen zorgt ervoor dat je een soepel structuur hebt in je ijs. In plaats van karamel kun je ook een andere smaak geven aan je ijs, de keuze is aan jou.
Zelfgemaakt karamelijs
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 3 uur vriezertijd
Goed voor: 4 ijsjes
Ingrediënten
200 gram griekse yoghurt
10 gram honing
25 gram karamelsaus
Bereiding
Bereid de saus volgens het karamel cheesecake recept. Mix de griekse yoghurt met de honing en de karamelsaus tot 1 geheel en vul de ijsvormpjes. Zet het ijs minimaal 3 uur in de vriezer en daarna kun je genieten.
Voedingswaarden per 100 gram
103 calorieën
13.5 gram koolhydraten
8.7 gram eiwitten
0.9 gram vetten
0 gram vezels
Voedingswaarden per ijsje
61 calorieën
8 gram koolhydraten
5.1 gram eiwitten
0.5 gram vetten
0 gram vezels
GEEN REACTIES