Kleurig broodje: zelfgemaakte kipsalade

03/12/2018

Ik hou van die smeerbare salades. Kipsaté of eiersalade op een cracker met een plakje komkommer erop. Love it. Maar mijn voedingsschema’s houden er niet altijd van en dus ging ik op zoek naar een gezonder salade alternatief met veel eiwitjes en weinig vetten en calorieën. En ja dan kom je al snel tot een zelfgemaakte kipsalade.

Salad party

Een salade wordt aantrekkelijk door de mooie kleurtjes en verrassende ingrediënten die je erin gebruikt vind ik. En aangezien kerst er aan komt was rood-groen toch wel een makkelijke keuze. Naast dat het leuk staat levert het gelukkig ook wat vitamines op. De spinazie en granaatappeltjes zijn dus een mooie maar ook nuttige vulling. Ze bevatten weinig caloriëen maar geven wel smaak aan je salade. De smaak van je kipsalade kun je zelf nog verder uitbreiden met citroensap, peper en zout.

zelfgemaakte kipsalade

Zelfgemaakte kipsalade

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 3 porties kipsalade

Ingrediënten

100 gram pulled chicken
1 handje spinazie
30 gram granaatappelpitjes
100 gram griekse yoghurt
citroensap, peper en zout naar smaak

Bereiding

Zet een pan water op de vuur en breng dit aan de kook. Leg de kipfilet hierin en kook hem in 12 tot 15 minuten gaar. Snijd de kip in een paar stukken. leg het in een schaaltje en maak er met twee vorken pulled chicken van. Voeg hier vervolgens de griekse yoghurt, granaatappel en de spinazie toe. Deze heb ik eerst even fijn gesneden. Als laatste voeg je de citroen sap en de peper en zout toe en roer je alles door elkaar tot er een romige kipsalade ontstaat.

Voedingswaarden per 100 gram

90 calorieën
6.1 gram koolhydraten
12.6 gram eiwitten
1.3 gram vetten
0.4 gram vezels

Voedingswaarden per portie (75 gram)

68 calorieën
4.6 gram koolhydraten
9.5 gram eiwitten
1 gram vetten
0.3 gram vezels

zelfgemaakte kipsalade

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.