Simpel smullen; zoete aardappel frittata met geitenkaas en boerenkool

05/10/2020

Makkelijke recepten blijven toch wel mijn favoriet en deze zoete aardappel frittata is daar een goed voorbeeld van. Er zit even wat voorwerk in, maar daarna heb je voor 3 dagen eten en dat is toch wel ideaal. En als je zoete aardappel over hebt is hij al helemaal perfect. Lekker voor bij de soep of als warme lunch.

Restjes please

Frittata is een Italiaanse concept en is eigenlijk bedoeld om de restjes van de dag ervoor op een makkelijke manier op te maken door ze te mengen met ei en te bakken. Dit betekent dat je eindeloos veel opties hebt voor de vulling. Groente, vlees, vis, aardappels en ga zo maar door. Alles kan je erin kwijt als je wilt. In koos voor een zoete aardappel frittata en voegde hier geitenkaas en boerenkool aan toe. Niet omdat ik het over had, maar omdat het me een lekkere combi leek 😉

Dit was overigens de eerste keer dat ik boerenkool gebruikte in een andere vorm dan stamppot. Het is een van de weinige stamppotten die ik echt lekker vind dus ik wilde graagook op een andere manier een recept maken. Het voordeel van boerenkool is dat het lekker veel volume met weinig caloriën geeft. Daarnaast heeft het natuurlijk de bekende voordelen zoals ijzer en vitamine B. Een fijne bijkomst die zorgt voor een gezonde maaltijd.

Zoete aardappel frittata

Zoete aardappel frittata

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 6 stukken

Ingrediënten

100 gram boerenkool
25 gram rode ui
6 eieren
100 gram halfvolle melk
150 gram zoete aardappel
25 gram geitenkaas
Zout, peper en tijm
Italiaanse Kruiden

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappel hierover. Schenk er wat olijfolie over en schep met een lepel alle stukjes door de olie. Bak de zoete aardappelstukjes 20 minuten op 175 graden.

Snijd de ui klein. Zet een pan op het vuur met een theelepel kokosolie en fruit hier de ui in. Voeg na 2 minuten de boerenkool toe en bak dit ook voor 2 minuten. Als de zoete aardappel klaar is verdeel je deze over de pan. Meng 6 eieren met de melk en de kruiden en schenk over je boerenkool pan heen. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de frittata bakken tot de bovenkant ook gestold is. Keer je ei om. Ik deed dit door een bord op de pan te leggen, de pan om te keren en vervolgens het ei vanaf het bord weer in de pan te laten glijden zodat hij niet scheurt. Top af met de geitenkaas en laat het ei nog 5 minuutjes bakken.

Voedingswaarden per 100 gram

104 calorieën
6.7 gram koolhydraten
7.7 gram eiwitten
5.3 gram vetten
1 gram vezels

Voedingswaarden per punt

125 calorieën
8.1 gram koolhydraten
9.2 gram eiwitten
6.4 gram vetten
1.2 gram vezels

Zoete aardappel frittata

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.