Geurig bijgerecht; zoete wortelen met geitenkaas en pecannoten

07/12/2020

Zo, nu je overal kerstmuziek hoort kan ik ook ongegeneerd mijn kerstrecepten online gaan zetten! Te beginnen met deze zoete wortelen met geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk en zoet bijgerecht voor tijdens een feestelijk diner. Zo krijg je op een leuke manier wat vitamines binnen.

De kracht van het bijgerecht

Ik hou van bijgerechten. Dit is het gerecht waarin je creatief kunt zijn en verschillende kleine porties kunt maken. Een stuk vlees is namelijk niet zo makkelijk te bereiden als het mini is (tenzij je gaat gourmetten). Maar bijgerechten zoals deze zoete wortelen kun je wel in kleine porties maken. Houdt er iemand niet van geitenkaas? Prima, dan krijgt die persoon een portie zonder geitenkaas. Is er iemand niet van de wortelen? Dan kies je een andere groente.

Bij ons bestaat het kerstdiner vaak uit een stuk vlees of vis met verschillende soorten bijgerechten als groentes, aardappels of zelfs stoofperen. Voor dit gerecht koos ik zoet als basis. Op die manier vinden kinderen het ook sneller lekker en past het makkelijk bij verschillende gerechten.

Zoete wortelen met geitenkaas en pecannoten

Zoete wortelen met geitenkaas en pecannoten

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

300 gram winterpeen
25 gram Sukrin gold of bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
Olijfolie
Zout naar smaak
25 gram geitenkaas
25 gram pecannoten

Bereiding:

Snijd de topjes van de peen af en snijd hem over de lengte door. Doe dit nogmaals met de halfjes zodat je 4 lange partjes krijgt. Verdeel de wortelen over een ovenschaal zodat ze allemaal naast elkaar liggen. Besprenkel met olijfolie (mijn weegschaal wilde de hoeveelheid niet wegen) en verdeel daarna de kaneel en bruine suiker over de wortelen. Zet ze 45 minuten in de oven op 175 graden. Hoe eerder ze je eruit haalt hoe knapperiger ze blijven. Draai de wortelen af en toe om. Hak de pecannoten grof en kruimel de geitenkaas. Verdeel dit over de wortelen voor je gaat serveren.
tip: het is ook lekker om de pecannoten even te bakken in caramelsaus

Voedingswaarden per portie

188 calorieën
15.7 gram koolhydraten
3 gram eiwitten
15.5 gram vetten
1.5 gram vezels
Zoete wortelen met geitenkaas en pecannoten

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën