Zonnig recept; zomerse crumble met nectarine

15/07/2021

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit lekkere toetje gemaakt heb dus ik dook de keuken in om een zomerse crumble met nectarine en kokos te maken. Ik ging voor een gezondere versie die lekker vullend is. Veel vezels, wat extra eiwitten en natuurlijk met fruit.

Get ready to crumble

Crumble is eigenlijk gewoon een gerecht met fruit en een laag kruimeldeeg uit de oven. Het is supersimpel maar daarom niet minder lekker. En het voordeel is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je een glutenvrije versie maken met bijvoorbeeld boekweitmeel in plaats van speltmeel of kun je er een zomerse versie van maken door voor tropische vruchten te kiezen.

Vaak wordt een crumble geserveerd met ijs of vanille saus, maar om er een gezonde twist aan te geven kun je hem ook prima aftoppen met een lepel griekse yoghurt of zoals ik hier doe met kokosyoghurt. Dit geeft net even die extra zomerse twist aan een toch al heerlijk toetje.

Zomerse Crumble

Zomerse crumble

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 1 toetje

Ingrediënten

100 gram nectarine
15 gram kokosmeel
10 gram eiwitpoeder
10 gram havermout
5 gram geraspte kokos
5 gram Sukrin of andere suikervervanger
20 gram servero fruitmoes
10 gram margarine

Bereiding

Schil en snijd de nectarine en verdeel over de bodem van een ovenschaaltje. Meng in een kommetje alle andere ingrediënten bij elkaar tot een kruimelig deeg en verdeel dat over de nectarine. Zet het geheel voor 25 minuten in de oven op 180 graden.

Voedingswaarde per toetje

302 calorieën
26.1 gram koolhydraten
16.4 gram eiwitten
13.8 gram vetten
9 gram vezels

Zomerse Crumble

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën