BBQ alert; zomerse kip shashlik

22/07/2019

YES! De zomer komt deze week weer terug en dat betekent dat je prima een snelle BBQ in elkaar kunt zetten voor komende woensdagavond. Deze zomerse kip shashlik brengt je in ieder geval een goed eind op weg. Hij is gemaakt met veel groente, ananas en sweet & sour saus om het af te toppen. Vitamines, eiwitten en een zomers teintje.

BBQ vibes

Heerlijk als je ‘s avonds over straat loopt na een warme dag, want je ruikt overal BBQ en laat ik daar nou net van houden! Natuurlijk is het wel een dingetje, want je eet veel brood, gebruikt sausjes en eet allerlei soorten vlees of vis. Niet even fijn voor je macro’s dus. Maar door groente toe te voegen creëer je volume in je eten. Hierdoor kun je veel eten en heb je sneller een vol gevoel. Vandaar dat deze kip shashliks naast kip ook veel groente bevat.

Om er iets zomers van te maken heb ik ananas gecombineerd met sweet & sour woksaus. Een andere optie is teriyaki- of sojasaus en je kunt de kip ook prima vervangen met bijvoorbeeld halloumi. Zelf heb ik er geen ui in gedaan, omdat ik daar niet van hou. Maar je kunt er ook voor kiezen om ui toe te voegen. Jouw BBQ, jouw feestje. En zoals je zit al goedgekeurd door Harvey, want die rende weg met 1 van de stokjes.

Zomerse kip shashlik

Zomerse kip shashlik

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 4 shashliks

Ingrediënten

75 gram courgette
75 gram paprika
150 gram ananas
125 gram kipfilet
25 gram woksaus zoet & zuur
4 saté stokjes

Bereiding

Leg de saté stokjes een kwartiertje in het water zodat ze niet kunnen aanbranden. Snijd de kipfilet in 8 stukken en dit met de woksaus en laat ook dit 15 minuten staan. Snijd de groente en de ananas in stukken en zorg dat je ook hier van alles 8 stukken hebt om 4 stokjes te kunnen vullen. Pak de saté stokjes erbij en rijg alles om en om aan het stokje. Ik hbe zelf geen BBq dus ik heb een contact grill gebruikt. Bak de kip shasliks in ongeveer 15 minuten gaar en draai ze tussendoor om.

Voedingswaarden per 100 gram

71 calorieën
8.5 gram koolhydraten
7.2 gram eiwitten
0.6 gram vetten
0.9 gram vezels

Voedingswaarden per shashlik

80 calorieën
9.5 gram koolhydraten
8.2 gram eiwitten
0.6 gram vetten
1.1 gram vezels

Zomerse kip shashlik

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën