Zomer en borrelen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lekker op een terras, maar ook in de achtertuin in het zonnetje vermaak ik me prima. Een mooie borrelplank erbij, wijntje ernaast en genieten maar. Daarom maakte ik deze zomerse maisdip voor bij toastjes of voor op brood.
Balans, balans, balans
In de zomer vind ik het moeilijk om echt goed te letten op wat ik eet en die balans te houden. Het mooie weer lonkt en als vanzelf krijg ik daar ook lekkere trek van. Een lunch hier, een ijsje of een borrel daar. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar wanneer ik dan thuis borrel vind ik het fijn om mijn eigen dips te maken. Eerder zag je al de geitenkaas dip langskomen en nu dus deze zomerse maisdip.
De basis van deze dip is zure room en ik koos ook voor 30+ kaas. Zo bespaar je per portie al snel zo’n 100 kcal en dat is toch weer mooi meegenomen. Een volkoren crackertje erbij en je bent op de goede weg! Een supermarkt salade bevat namelijk al snel zo’n 300 kcal per 100 gram terwijl deze maisdip maar 125 kcal per 100 gram bevat. Zoek je een dip voor bij je groente? Dan moet je zeker deze komkommer dip proberen!
Zomerse maisdip
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 1 portie voor 2 personen
Ingrediënten
100 gram mais
15 gram monchou
25 gram geraspte kaas 30+
75 gram zure room
Zout, peper en knoflookpoeder
Bereiding
Laat de mais uitlekken. Meng alle ingredienten in een kommetje door elkaar en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder. Schep je maisdip over in een ovenschaaltje en bak het geheel 15 minuten op 180 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
125 calorieën
5.6 gram koolhydraten
5.1 gram eiwitten
4.2 gram vetten
1.4 gram vezels
GEEN REACTIES