Salad squad: zomerse salade met kip

30/04/2018

Ik weet het, het regent buiten en de zon was nergens te bekennen van het weekend. Maar met het weer van twee weken terug nog in mijn achterhoofd en een vakantie in het vooruitzicht ga ik toch gewoon lekker deze zomerse salade met kip delen. Wie weet brengen we zo het mooie weer terug.

Salad Squad

In het begin van mijn Personal Body Plan traject at ik minstens drie keer per week een salade. Toen moest ik letten op de calorieën en het aantal koolhydraten dat ik at en dan is een lichte maaltijd de ideale oplossing. Ik was bezig met fat burning en ervoor zorgen dat alles binnen de macro’s paste zonder dat ik honger had was toen best een uitdaging.

Omdat ik nu geswitcht ben van plan en me richt op spieropbouw, mag ik ineens een stuk meer eten. Zoveel meer dat ik de laatste tijd vooral veel brood en crackers heb gegeten om er maar voor te zorgen dat ik aan het aantal koolhydraten kom. Maar.. ik begon mijn heerlijke salades te missen en zeker nu het (op deze week na) weer wat warmer wordt, is een lichte en zomerse salade met kip zoals deze toch wel heel erg lekker. Voor jullie ook goed nieuws, want dat betekent dat ik weer lekker ga experimenteren met verschillende salades.

Zomerse salade met kip

Zomerse salade met kip

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 salade

Ingrediënten

130 gram ijsbergsla
90 gram tomaat
50 gram mozzarella
15 gram pesto
100 gram gerookte kipfilet

Bereiding

Begin met het snijden van de sla en leg dit op een bord. Snijd vervolgens ook de tomaat, mozzarella en gerookte kipfilet en voeg dit bij de sla. Top af met de pesto en je bent ready to go. Easy om te maken en easy om mee te nemen dus.

Tip: voor wat extra koolhydraten kun je er een broodje of cracker bij nemen.

Voedingswaarden per 100 gram

88 calorieën
1.9 gram koolhydraten
9.1 gram eiwitten
4.6 gram vetten
0.8 gram vezels

Voedingswaarden per salade

340 calorieën
7.2 gram koolhydraten
35.1 gram eiwitten
17.6 gram vetten
2.9 gram vezels

Wist je dat je een salade ook prima als avondmaal kunt nemen? Bijvoorbeeld deze BLT salade.

Zomerse salade met kip

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën